fbpx

G. – kuumenna kassasi – saavuta myyntihuippusi

Harva ymmärtää, millaista on kuluttajaliiketoimintaa harjoittavan kivijalkayrittäjän elämä. Ei täysin edes yrittäjän henkilökunta, mikäli hänellä sellaista on. Vain toinen kivijalkayrittäjä ymmärtää. Sen ymmärryksen pohjalta syntyi G. antamaan apua.

Ennen valmennusuraani olen ollut kivijalkayrittäjänä 5 vuotta. Yhteensä yli 10 vuotta elämästäni olen ollut mukana johtamassa kivijalkaliiketoimintaa.

Muistan elävästi tilanteen kivijalkayrittäjyyteni varrelta. Silloin saunapolulla alle kouluikäinen poikani tarttui käteeni sanoen: ”Äiti. Anna mä pidän sua kädestä etten mä kaadu”. Tämä oli itselle herätys. Juuri tuo on se tärkein tehtäväni. Pitää kädestä ja olla tarvittaessa läsnä. Sen sijaan, että olisin aina töissä kiinni.

Tämä hetki toimi käännekohtana omalle kehittymiselle ja oman liiketoiminnan prosessien muutokselle. Aloin itse hakea tietoa ja entistä enemmän jakaa vastuuta. Aloin myös kehittää toimintaa omilla ehdoillani. Silloin myös huomasin sen, että oman ammatillisen kehittymisen mahdollisuudet kivijalassa toimivalle eivät olleetkaan niin helppoja.

Kivijalkayrittäjän elämä pyörii oman liiketoiminnan ehdoilla ja ympärillä

Liike on avattava tiettyyn aikaan ja oven on oltava auki määrättyyn kellonaikaan saakka. Saattaa olla, että yrittäjä pyörittää liikettä yksin, jolloin päivät ovat pitkiä. Jos hänellä on tiimi, on hän silti päivystyksessä vapaapäivänä. Jonkun sairastuessa yrittäjä tulee paikkaamaan työntekijää.

Myynnin lisäksi liiketoiminnan rutiinit täytyy hoitaa jossain kohti työpäivän aikana tai sen jälkeen. Lisäksi jokainen aamu on aloitettava päivän myynnin kerääminen alusta – eilinen oli ehkä hyvä, mutta tänään on tehtävä sama uudestaan.

Sama pätee jokaisen kuukauden aloitukseen. Nollasta aloitetaan.

Koulutusmahdollisuudet ovat vähäiset

Ei ole mahdollisuuksia osallistua koulutuspäiviin. Siellä puhutaan liian isojen firmojen asioista, eikä yleisestä diipadaapasta saa käytäntöön vietäviä vinkkejä. Puhutaan isoista investoinneista, joilla on jossain kehitetty toimintaa. Sellaisia kulueriä ei ole pienenä yrityksenä mahdollista ottaa.

Esimerkeistäkään ei saa kiinni, kun ne ovat niin korkealentoisia että oma uskokin loppuu kesken.

Lisäksi koko päivän koulutusta varten pitäisi joko laittaa liike kiinni tai palkata itselle tuuraaja. Eikä oikeasti ole varaa lähteä muuten vaan kuuntelemaan muiden yritysten menestystarinoita. Ei silloin, kun se suurin tarve olisi saada konkreettista kehitystä omaan toimintaan. Toiveena olisi siis, että josko joskus jotain asiaa voisi tehdä helpommin. Ehkä elämä ei sitten olisi yhtä tulipalojen sammuttamista ja tekemättömien töiden rästilistan kasvamista.

Työpäivän jälkeen ei aikaa koulutuksille enää ole. Perheellekin pitää antaa aikaa ja ehkä itsekin levätä. Eikä oikeastaan jaksa ideoidakaan, kun päivät menevät myynnillisesti edes jotenkin. Ainakin joskus.

Kun jollain lailla pärjäillään niin kai se riittää.

Tällaisia ajatuksia ja haasteita tuntee ja kokee kivijalkayrittäjä. Samoja ajatuksia jakaa myös moni yksin- ja pienyrittäjä ilman kivijalkaa. Silti he rakastavat työtään ja haluavat tehdä sitä parhaalla mahdollisella tavalla ja asiakasta palvellen. Ja toivovat osaavansa jakaa aikaansa oikeille asioille.

Tätä ymmärrystä vasten nojaten olen jo pitkään miettinyt, miten ratkaista asia. Nyt siihen on ratkaisu. Tällaista etsin itse kivijalkayrittäjänä ja toivoin löytäväni. Tämä on myös asia, mitä asiakaskuntani on toivonut.

Kyseessä on se paikka, jossa myynnin taivas aukeaa – silloin, kun sinä haluat. Niin suurissa tai pienissä paloissa, kun sinulle sopii. G.

Mikä on G.

G. on Gongin asiointipiste, josta voit napsia lisätietoa liiketoiminnan eri alueista 360 -näköalalla. Asiointipiste, joka on sinulle aina auki.

Se on yrittäjän kehittymispiste, jossa voit oppia oivaltamalla itse. Jota voit katsella ja kuunnella vaikka työmatkalla.

Tai jota voit käyttää joskus illalla tai ennen nukkumaanmenoa 15 minuuttia uusista ideoista nauttien.

Saat maailmanluokan tietoa liiketoimintasi kehittämiseen ilman turhaa diipadaapaa.

Nämä kaikki ovat niitä asioita, joita pienenä yrittäjänä meistä jokainen arvostaa ja toivoo. Silloin me itse vaikutamme, että oma tekeminen ei uraudu siihen miten on ennenkin tehty. Helppo tiedon saaminen lisää omia mahdollisuuksia viedä yritystoimintaa eteen ja ylöspäin.

Kuumenna kassasi – saavuta myyntihuippusi! Lue lisää ja tule postituslistalle täältä: G. – Onnen väristyksiä (valmennusgee.fi)

Ei tämä kaikkea paranna, mutta tuhansien kivijalkojen ja yksinyrittäjien liiketoimintaa kyllä.

Petra Kärkinen