fbpx

Ei mitään nopeita temppuja.

"Haemme pitkäkestoista parannusta myyntiimme"

Yksi puhelinsoitto johti Muotitalo Lehdon ja Valmennus Gongin yhteistyöhön. Uusi tapa toimia rakentuu rutiini kerrallaan.

Muotitalo Lehdon osakas Carl-Jonas Olsson sai vuonna 2018 puhelinsoiton. Langan toisessa päässä oli myyntivalmentaja Petra Kärkinen, joka oli piipahtanut yhdessä muotitalon myymälässä asiakkaan ominaisuudessa.

Hän oli tehnyt muutaman huomion käytännön myyntityöstä ja halusi keskustella niistä. Hän tarjosi samalla palvelujaan myynnin edistämiseksi.

"Petran yhteydenotto sattui juuri oikeaan saumaan. Olimme keskustelleet parista muusta vaihtoehdosta, mutta ne eivät olleet meille sopivia. Tapasimme Petran, ja henkilökemiat toimivat. Hän ei tyrkyttänyt palvelujaan vaan tarjosi hyötyä."

Keskustelut johtivat lopulta siihen, että Lehto tilasi Petran valmennuksia 40 ihmiselle kotimaisen ketjun kuudessa eri myymälässä.

.

"Meille on tärkeää hakea pitkäkestoista parannusta. Tämä ei ole vain yksittäinen projekti. Olemme tehneet Petran kanssa jo uusintakierrosta ja seuraamme vaikutuksia.""

Carl-Jonas Olsson/Muotitalo Lehto

Myydyt kappalemäärät kasvoivat

Petran valmennukset Muotitalo Lehdolle ovat pitäneet sisällään kaikille yhteisiä tehohetkiä ja henkilökohtaisia sparrauksia sekä myyjille että myymäläpäälliköille.

Valmennuksissa on käyty läpi uutta tapaa myydä käytännön esimerkkien kautta. Lehdon myyntitiimi on Petran valmennuksessa kehittänyt muun muassa asiakaspalvelun prosesseja ja pohtinut, kuinka uutta asiakasta lähestytään.

"Petra on tuonut uuden ajattelutavan lisäksi ihan konkreettisia ratkaisuja. Olemme ehkä olleet paikoitellen liiankin varovaisia ettei asiakkaalle vaan tulisi sellainen olo, että myyjä ”käy heti päälle.” Petran avulla löysimme hyvän tasapainon aktiivisuuden ja tilan antamisen välillä."

"Muotitalo Lehto on vuodesta 1913 toiminut perheyritys. Heillä on siis pitkä ja ansioitunut historia laatubrändien parissa palvelevana muotialan toimijana. Olen ollut etuoikeutettu saadessani toimia näin hienon yrityksen kanssa."

Petra Kärkinen
Valmennus Gongi

Myynnin kulttuurimuutoksen vauhdittaja

Myyntivalmennus on Carl-Jonas Olssonin mielestä selvästi vauhdittanut perinteisen muotitalon myynnin kulttuurimuutosta. Seurattavaksi mittariksi asetettu myydyt kappalemäärät myyjää kohden ovat kasvussa.

-Meille on tärkeää hakea pitkäkestoista parannusta. Tämä ei ole vain yksittäinen projekti. Olemme tehneet Petran kanssa jo uusintakierrosta ja seuraamme vaikutuksia.

Ajattelutavassa on tapahtunut selkeä muutos. Nyt myyjät kysyvät aiempaa enemmän asiakkaiden tarpeista avoimilla kysymyksillä. Ja asiakkaita mennään tervehtimään heti, kun he astuvat sisälle.

-Olemme ymmärtäneet aiempaa paremmin sen, että liikkeeseen tulijalla on olemassa jokin tarve – vaikka hän ei sitä itse ole välttämättä tietoisesti miettinyt

muotitalolehto_kouvola
Muotitalo-Lehto_Kauppakeskus-Veturin-myymala-1024x654

Muotitalo Lehdon valmennettavissa on Petra Kärkisen mukaan ollut monipuolisesti erilaisilla taustoilla olevia henkilöitä - kokeneista myyjistä vasta-alkajiin. Jokaisen omat vahvuudet on yhteisen taipaleen aikana löydetty ja niitä on onnistuttu terästämään uutta aikaa vastaavaksi.

"Parasta on, että jokaiselta on löytynyt se palava halu tehdä asiakkaalle paremmin. Tämän lisäksi johdon sitoutuminen kehittymiseen ja saman sävelen löytämiseen on ollut vaikuttavaa. Kun nämä elementit sekä yhteinen tahtotila pysyy yllä, niin luvassa on menestyksekäs seuraava yli satavuotinen taival"

Petra Kärkinen
Valmennus Gongi
Muotitalolehto_lahti

Valmentaja saa kehityksen rattaat liikkeelle

Carl-Jonas Olsson kiittelee Petran toimintatapaa ihmisläheiseksi, mutta tarvittaessa jämäkäksi.

-Petra ei antanut periksi, jos joku sanoi että ”Joo joo, mutta meillä toimitaan näin.” Hän ei kuitenkaan lynkannut ketään vaan tuli ihmisten keskelle ja pariin tekemään ja ohjaamaan.

Petra Kärkisen palvelut sopivat Olssonin mukaan varsinkin sellaisille liikkeille, jotka kohtaavat uusia ihmisiä päivittäin ja joiden myyntitiimin tärkeänä tehtävänä on kartoittaa asiakkaan tarpeet.

-Itselläni ei olisi riittänyt aika tai osaaminen käydä kehitysasioita läpi lähellekään näin perinpohjaisesti. Onneksi Petra oli aktiivinen yhteydenotossaan ja saimme hyödynnettyä hänen ammattitaitoaan omassa kehittymisessämme.

Muotitalo Lehtoon pääset tutustumaan täältä

Valmennus Gongin koulutuksista tietoa löytyy täältä. Mikäli jokin jäi mietityttämään, niin Gongin sparraajan yhteystiedot löytyvät täältä