fbpx

Hyvinvointialan yrityksen kasvutarina

"Yrityssparraus identiteetin tukena"

Hoitava Tila uuden identiteetin edessä

Kun Hoitava Tilan yrittäjä Taru Oravalan fysioterapeutin opinnot valmistui vuonna 2021, oli hänen jo vuonna 2010 perustettu hoitolansa uudistusten edessä. Aiemmin kiinalaisen lääketieteen akupunktiohoitoja tarjonnut yritys laajensi tarjontaansa ja oma identiteetti ammattilaisena ja miten jatkaa yrityksen kanssa kaipasi ajatustyötä.

-Tiedän Petra Kärkisen pidemmältä ajalta ja olen seurannut vuosien varrella Gongia somesta. Nyt kun heräsi tilanne, että ulkopuolinen yrityssparraus olisi tarpeen, niin valinta oli selkeä, kertoo Taru.

Keväällä 2021 alkanut yhteistyö Petran kanssa sisälsi syväluotaavia sparrailuja aiheina muun muassa kuka olen, millainen on identiteettini ammattilaisena ja miten edetä yritykseni kanssa. Jatkaako yrittäjänä vai ei.

Prosessissa oli kyse käytännössä firman perustamisesta uudelleen, nimeä myöten. Liiketalouden opiskelun myötä Tarulla oli olemassa tarkat suunnitelmat ja kohderyhmät selvillä, mutta myös tunne siitä, että kaipasi jotain ylimääräistä.

Tähän kaipuuseen oli vastaus yrityssparraus “positiiviselta piiskalta” Petra Kärkiseltä.

"Positiivinen piiska olikin hyvä! Petra ohjasi ja antoi aikataulun paineineen, se sai minulle selkeän tarpeen miettiä mihin suuntaan menisin yritykseni kanssa."

“Tarkenna” ja “Kerro lisää” kehotukset sai pohtimaan yksityiskohtaisemmin asioita ja jalostamaan ajatuksen käytännön tasolle. Minulla oli selkeä mielikuva etukäteen siitä mitä Gongi tarjoaa ja se hyvin vastasi todellisuutta. "

Taru Oravala
Hoitava Tila, Lahti

"Pätevyys valmennukseen Petralta löytyy todellakin"

-Fysioterapia on kuitenkin hyvin laaja ala ja siinä voi eriskoistua monin eri tavoin, joten kaipasin sellaista identiteetin hakemista. Lopputulemana valmennuksille oli, että “kyllä mä olen yrittäjä, ja yrittäjänä pysyn.”  Myös se oman toiminnan ydin kirkastui.

Nimi vaihtui, osoite vaihtui, visuaalinen ilme vaihtui ja uusia ideoita syntyi… Muistaakseni nimen viimeinen versiokin taisi tulla Petralta. Petra on paljon ollut mukana koko prosessissa, jota voi oikeastaan verrata uuden yrityksen perustamiseen.

Valmennukset etenivät asiantuntevasti, hyvällä fiiliksellä ja tehokkaasti. Selvää ja kiireetöntä, kertoo Taru Gongin Petran palveluista.

Onnistuessaan yrityssparraus ja -kehitys haastaa ajattelemaan uusia vaihtoehtoja liiketoiminnassaan ja näin se teki myös Hoitava Tilan kohdalla.

"Kova asiantuntemus, mutta myös siinä rinnalla kulkemassa tasaveroisena"

tiivistää Taru Petran osallistavista valmennuksista, jotka herättelee ajatuksia ja saa pohtimaan juurisyitä toiminnalleen siellä kaiken taustalla, ilman kalvosulkeisia tai luentoja.

Kun Tarulta kysytään, kokiko hän valmennuksen hyödylliseksi, hän vastaa heti

-Kyllä koin. On tärkeää, että kemia pelaa sparraajan kanssa jotta valmennus toimii. Olen kauhean hyvä tekemään itse aikatauluja, mutta se toteutus meinaa ontua, jossa sitten Petran olemassaolo auttoi paljon. Piiska viuhui, sparraaja antoi tarvittua ulkopuolista tukea ja oli “vaatimassa”. Valmennukset olivat oivaltavia, selkeitä ja asiat kirkastuivat. Joka alalla on ammattilaisensa ja Petra on selkeästi osaaja omallaan. Ja jokaisen olisi hyvä välillä tuulettaa sitä omaa osaamistaan Petran kaltaisen osaajan kanssa.

Kenelle valmennus sopii?

Varmaan kaikille! Varsinkin jos puhutaan yksinyrittäjistä, se oma asia on niin lähellä, että kokonaisuutta ei välttämättä näe itse. Tällöin ulkopuolinen apu on usein tarpeen, Taru Oravala toteaa.

-Petran kanssa käytiin läpi myös myyntiä, asiakkaan kohtaamista jne. Visuaalinen puoli toimi myös vahvana. Valmiissa tilassa Petra kertoi, miltä tila näyttää asiakkaan silmin ja mihin sijoittelussa kannattaa huomioida. Pienyrittäjille tällainen yrityssparraus on pieni, raikas tuulahdus tai miksei isompikin. Myös aloittavat yrittäjät alkusparraukseen, ehdottomasti.

Valmennuksia asiakkaan tarpeen vaatimalla tavalla

Valmennukset vaativat aina tietynlaista heittäytymistä ja tällä kertaa pääsi Petra kirjaimellisesti tutustumaan Hoitava Tilan uusituissa liiketiloissa suunnittelutyöhön lattiatasolla.

-Tarulla on valtavan suuri ammattitaito ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Sitä osaamista vasten on ollut ilo ja kunnia olla mukana kehittämisen matkassa. Ja olen tietenkin ollut otettu siitä luottamuksesta olla osana liiketoiminnan uutta muotoilua.

Pitkä tausta Tarun kanssa toimimisesta on vaatinut sen, että muut roolit on riisuttu valmennuksen ajaksi ja on keskitytty siihen mikä yrittäjäytimen ja liiketoiminnan kannalta on oleellista.

On ollut mahtava nähdä miten liiketoiminta on kehittynyt matkan varrella ja kasvanut yrittäjän oman vahvan tahtotilan kautta toiminnaksi, josta voi tulla mitä vaan, kertoo Petra.

 

1661318137094

Kokonaisvaltaisesti hyvää oloa

Tammikuusta 2022 on Hoitava Tila siirtynyt toimintansa uuteen toimitilaan ja palvelut laajentunut fysioterapian ja erikoistumisen myötä. Uusi tila on valittu ajatellen tulevaisuuden mahdollisuuksia: tarjolla on pienryhmätunteja, koulutustilaisuuksia, luentoja. Luentoja voidaan tulevaisuudessa pitää hoitolassa esimerkiksi palautumisen ja vireystason säätelystä. Tai siitä millainen tasapaino rasituksen ja palautumisen välillä on. Aiheet onkin ollut hyvin pinnalla ja erittäin ajankohtaisia. Tavoitteena on tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaisesti hyvää oloa.

"Haluan tarjota niin fyysisen kuin ajallisen Tilan, jossa voi keskittyä itseensä. Tilassa ei vaadita mitään. Saa vain olla ja hengittää omana itsenään, kun sinusta pidetään huolta" Taru kertoo.

Miltä kuulostaisi yrityssparraus omalle toimialallesi? Tutustu palveluihimme linkistä paremmin Ulkoinen myyntijohtaja | myyntikoulutus | Valmennus Gongi |

Löydät meiltä myös G. verkkovalmennusalustan, jossa esimerkiksi löytyy valmennus juurikin hyvinvointialalle erikseen. Sinne pääset tutustumaan tästä NTM – Näin Tuplaat Myyntisi – Hyvinvointiala – G. (valmennusgee.fi)

Tutustu myös muihin asiakastarinoihimme!