fbpx

Myynnin asiantuntija

Olen Petra Kärkinen, MBA, myynnin sparraaja, yrittäjä, tekijä sekä monitoimialainen myynnin asiantuntija. Työkokemusta on konsernitasosta ketjuliiketoiminnan kautta oman kivijalkamyymälän ja nyt konsultointiyrityksen pyörittämiseen. Lähes jokainen liiketoiminnan osa-alue on tullut vuosien aikana tutuksi.

Valmennus Gongi syntyi oman yrittäjyyteni sekä pienyritys- ja ketjuliiketoimintaympäristössä  tehtyjen vuosien kenttäkokemuksen summana. Urani aikana olen kouluttanut komppanian verran myyjiä, jotka ovat kasvaneet huippumyyjiksi ja sittemmin esimiehiksi omalla tiellään. Olen pesunkestävä myynnin ammattilainen enkä hätkähdä aiheesta erikoiskauppa tai haasteellinen vähittäiskauppa.

Olen nähnyt kuinka moni yritys ja yrittäjä kamppailee myynnin tekemisen kanssa. Tuote, palvelu ja sijainti on hyvä ellei jopa loistava, mutta jostain syystä kauppaa ei synny. Joko ei tiedetä miten, ei uskalleta myydä tai ollaan liian vaatimattomia oman osaamisen ja tuotteen suhteen. Samoin tiimin innostaminen haluttuihin myyntituloksiin on joskus haasteellista. Näihin ongelmiin minulla on ratkaisuja. Minä autan sinua ja yritystäsi.

Miten valmennan ja sparraan?

Annan toimivia työkaluja ja valmennan myyntiitiimit sekä yrittäjät huippuyksilöiksi, jotka tietävät mistä asiakaskohtaamisissa oikeastaan on kyse. Sytyn konkreettisesta tekemisestä, kunhan asia on ensin huolella suunniteltu. Mielestäni jokaisen koulutuksen tulos täytyy näkyä joko tekemisen muutoksena tai kassavirran kasvuna - mikä kulloinkin sitten tavoitteena on. Sparraukselle täytyy siis asettaa tavoite, johon halutaan päästä ja siihen sitoudumme molemmat.

Vähittäis- ja erikoiskauppa eli B-to-C on lempiaiheeni ja myös erikoisosaamistani.

Millainen asiakaskuntani on? 

Koska myynnin tekeminen on kuitenkin aina ihmisten kanssa toimimista ja ihmiset ovat minun lajini, olen saanut toimia monenlaisten yritysten kanssa. Asiakkaita minulla on monipuolisesti aina mikroyrittäjistä isompiin PK-yrityksiin sekä ketjuliikkeisiin. On mielenkiintoista ja palkitsevaa mukautua erilaisiin ympäristöihin ja yrityskulttuureihin ja löytää kullekin ne toimivimmat myynnin luomisen ja myynnin johtamisen välineet. Vaikka osaamiseni b-to-c -puolelta on äärimmäisen vahva, olen auttanut menestyksekkäästi myös b-to-b -markkinoilla toimivia yrityksiä. On ollut hyvä huomata kuinka kuluttajamyynnin keinoilla saadaan rikastettua myös b-to-b -puolen myyntityötä

Olen yrityksesi sparraaja...

koska olen moniosaaja niin pienyritys- kuin ketjuliiketoimintaympäristössä, myynnin asiantuntija sekä ratkaisuhenkinen sparraaja. Sovellan ison maailman opit mikro ja pk-yritysten käyttöön. Haluan saada sinun yrityksesi menestymään paremmin! Haluatko sinä saada yrityksesi lentoon - tervetuloa yhteistyöhön kanssani! Tutustu tarjoamiini koulutuksiin ja katsotaan millaisesta paketista yrityksesi hyötyisi eniten.

Myyntikoulutus tehdään aina tavoitteellisesti. Tärkeintä on löytää ne rutiinit ja tavat, jotka eivät vie meitä myynnillisesti huippusuorituksiin. Usein pienet, kevyet liikkeet tuovat parhaimpia tuloksia. Myyntihenkilöstön osaamisen vahvistaminen oikeissa asioissa ja myyntiprosessin hiominen saumattomaksi on usein hyvin tehokas yhdistelmä.

 

Petra Kärkinen

pk(at)valmennusgongi.fi

+358 40 745 5523